Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδας. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο 

Το 1991 έλαβε πτυχίο βυζαντινής μουσικής. 

1993 έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο. 

Το 1995 έλαβε πτυχίο Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές χορωδίες των Αθηνών όπως του Θ. Βασιλικού, του Φώτη Κετσετζή, στους Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης. 

Έχει συνεργαστεί με το Πατέρα Νικόδημο Καβαρνό σε αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει ταξιδέψει με αφορμή τις συναυλίες σε όλη την επικράτεια και σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό όπως Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία, Αρμενία Οδησσό κ.λ.π.

Το 1989, με την σύσταση του Σπύρου του Παυλάκη συμμετείχε στο μουσικό σχήμα του αειμνήστου Χριστόδουλου Χάλαρη με τη ορχήστρα παλαιών και παραδοσιακών οργάνων όπου έδωσε συναυλίες στο μέγαρο μουσικής και σε πόλεις της Ελλάδος.

 Επίσης το 1989 αναλαμβάνει ως λαμπαδάριος στη Παναγία Μαρμαργιώτισσα Χαλανδρίου.

Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ορθοφωνίας με το αείμνηστο Ονούφριο Σώχο.

 Το 1993 αναλαμβάνει αριστερός ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Ζωοδόχου πηγής ακαδημίας Αθηνών Κατόπιν σύστασης του Καθηγητού του Σπύρου Παυλάκη όπου διατελούσε δεξιός ιεροψάλτης.

Επίσης διετέλεσε Πρωτοψάλτης στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής Περιστερίου.

 Το 1996 αναλαμβάνει καθήκοντα πρωτοψάλτη στον ιερό ναό αγίου Ανδρέου έσωθεν του γηροκομείου Αθηνών.

Το 1998 είχε υπό την ευθύνη του την σχολή βυζαντινής μουσικής του Ι. ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

Το 2001 διορίζεται αριστερός και κατόπιν δεξιός ιεροψάλτης στην Παναγίτσα βουλιαγμένης, δήμου αγίου δημητρίου.

Το 2006 ανέλαβε καθήκοντα στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Όπου ψάλλει έως σήμερα.


 Δραστηριότητα:

Το 2006 ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Πέτρο Δασκαλοθανάση τη χορωδία ΄΄Μελίρρυτον΄΄  η οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες Χριστούγεννα, Πάσχα, Αφιερώματα με ύμνους εις την Υπεραγία Θεοτόκο κ.λ.π. Οι περισσότερες συναυλίες από αυτές, συνδυάζουν εκτός από το χορωδιακό άκουσμα, μονωδίες και επιπλέον οπτικό υλικό με projector και συνδυασμό αφηγητή με ηχογραφημένα σχετικά αποσπάσματα με τον εορτασμό της κάθε περιόδου. Επίσης συμμετέχει κατά περίπτωση  ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων όπως για παράδειγμα με τα κάλαντα των Χριστουγέννων από όλες της περιοχές της Ελλάδος.

Το χαρακτηριστικό της χορωδίας είναι ότι απαρτίζεται από μαθητές του εργαστηρίου αλλά και από καταξιωμένους ψάλτες και μουσικούς, ώστε να υπάρχει η μετάδοση της μουσικής εμπειρίας στους μαθητές.

Στην κοίμηση Ηλιουπόλεως λειτουργεί το εργαστήριο βυζαντινή μουσικής από το 2008 όπου έχουν φοιτήσει πλέον των 80 μαθητών. Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Τις Κυριακές στο ψαλτήρι συμμετέχουν οι μαθητές του εργαστηρίου της βυζαντινής μουσικής και γίνεται πρακτική εξάσκηση των μαθημάτων. 

Δισκογραφία:

Έχουν κυκλοφορήσει δύο διπλοί δίσκοι ψηφιακοί δίσκοι: Χριστούγεννα: ''΄΄προεορτάσωμεν λαοί Χριστού τα γενέθλια'' με υμνολογία του δωδεκαημέρου και ''πορεία προς το πάθος''΄΄ από την υμνολογία της Μ. εβδομάδος.

Ακολουθία αγίας Αλίκης εκ Ρωσίας:

Σε συνεργασία με την Κ Μαραβέλια Αλίκη αιγυπτιολόγο και αρχαιοαστρονόμο και με την άλλη αγάπη της για τη βυζαντινή μουσική, συνέθεσε με εξαιρετική επιτυχία την ακολουθία της αγίας Αλίκης η οποία μαρτύρησε μαζί με τα τέκνα της επί εποχής μπολσεβίκων και ανακηρύχθηκε αγία στη Ρωσία, εξέδωσε τον ψηφιακό δίσκο ''ακολουθία της Αγίας Αλίκης εκ Ρωσίας΄  '   η οποία εορτάζεται και στα ελλαδικά μαρτυρολόγια στις 17 Ιουλίου παράλληλα με την αγία Μαρίνα.

Κανάλι στο you tube

Ξεκίνησε το έτος 2014 ερασιτεχνικά ανεβάζοντας κάποια τροπάρια για τους μαθητές. Σύντομα όμως αναπτύχθηκε και με δεδομένη την αγάπη του προς την ηχοληψία και τον πειραματισμό μου με τον ήχο έχοντας δημιουργήσει κάποιο home studio στο κανάλι στο you tube υπάρχουν 500 και πλέον video τα οποία καλύπτουν το κλασικό αναστασιματάριο, εορτές δεσποτικές Θεομητορικές, ένα μεγάλο μέρος των απολυτίκιων και αρκετά έξυπνα video για αρχάριους. (π.χ. ''δόξα πατρί''   ή ''Την Τιμιωτέραν''σε όλους τους ήχους τα προκείμενα της εβδομάδος ομαδοποιημένα προσόμοια κ.λ.π.

Η πλειοψηφία των μαθημάτων είναι από τα κλασικά κείμενα και επίσης πάντα δίνονται αναλυτικές επεξηγήσεις για την πηγή του κειμένου. 

Το 2021 ίδρυσε το μουσικό σχήμα Βυζαντινό μεγαλούργημα, που απαρτίζεται από τους μαθητές του εργαστηρίου της βυζαντινής μουσικής.